LinkedIn-button

Pre-clinical Research Scientist

Intravacc is dé plek in Nederland met een breed toegankelijke en complete infrastructuur voor translationeel vaccinonderzoek en -ontwikkeling. Op het instituut worden goede ideeën uit de wetenschap verder geholpen op het pad naar vaccins die waardevol zijn voor zowel de volksgezondheid als het bedrijfsleven. Het instituut rekent zowel de (inter)nationale overheid als diverse farmaceutische bedrijven tot haar klanten.

 

 

Functieomschrijving

De afdeling Clinical Devlopment ontwikkelt, analyseert en toetst vaccin concepten ter voorkoming van onder andere Covid-19, gonorroe, enterovirussen en recent ook ter behandeling van kanker, door middel van pre-klinisch en klinisch onderzoek (fase 1 / 2a). De focus van Intravacc is translationeel onderzoek en daarbij zijn vroege klinische fases cruciaal. Door de huidige corona pandemie is dit urgent en zijn wij op zoek naar een enthousiaste en deskundige Preclinical Research Scientist met uitgebreide kennis van en ervaring met het opzetten en coördineren van preklinisch onderzoek binnen de farmaceutische / biotech industrie of de (academische) ziekenhuizen.

Als preclinical Research Scientist ben je primair verantwoordelijk voor het opzetten, de inhoud en voortgang van alle activiteiten gericht op het testen van nieuwe door Intravacc zelf ontwikkelde vaccins in preklinische (dier)studies. Extern heb je contacten met (inter)nationale CRO’s en academische partners. Daarnaast kun je ook betrokken worden bij voorstellen voor externe opdrachten van de farmaceutische industrie en eventuele subsidieaanvragen.

Intern initieer en coördineer je preklinisch onderzoek, waarbij je vanaf de start van vaccinontwikkelingsprojecten onderdeel bent van verschillende projectteams. Ook coördineer en ondersteun je de uitvoering van preklinische studies door verschillende CRO’s als study sponsor, inclusief de analyse van monsters. Ook ben je verantwoordelijk voor en draag jij bij aan rapportage en publicatie van preklinische studies vanuit Intravacc. Op deze manier draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde vaccins.

 

Functie-eisen

  • Een aantal jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van preklinisch onderzoek als Preclinical Research Scientist;
  • Je bent bij voorkeur gepromoveerd in de levenswetenschappen met een focus op immunologie of oncologie
  • Ervaring met biotechnologisch onderzoek aan vaccins of immunotherapie in de farmaceutische industrie is een pré
  • Betrokkenheid bij de voorbereiding van klinische studies is een pré
  • Je bent analytisch sterk en kan zelfstandig werken in een omgeving met veel verschillende stakeholders en complexe projectteams
  • Je bent een goede teamspeler en drijvende kracht in het organiseren van studies en het behalen van resultaten binnen de tijdslijnen en het projectplan
  • Je hebt goede mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.
  • Je bent in het bezit van een artikel 9 certificaat of vergelijkbare accreditatie

 

 

Aanbod

Het betreft een functie in tijdelijke dienst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Wij bieden daarvoor een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.

 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jetta Bijlsma, afdelingshoofd Clinical Development. E-mail: jetta.bijlsma@intravacc.nl; telefoon: 030-7920436.

 

Solliciteren

Ben jij op zoek naar een baan voor langere tijd? Wil jij in een bedrijf met 150 super leuke collega`s werken? Wil jij je ontwikkelen en onmisbaar maken binnen een wetenschappelijk bedrijf? Stuur je cv en motivatiebrief dan naar personeelszaken@intravacc.nl. Wacht niet te lang want de vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

 

Let op interne kandidaten genieten de voorkeur.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

 

Download vacature