You are here:
LinkedIn-button

FAQs

COVID19 neussprayvaccin

Intravacc ontwikkelt momenteel een vaccin tegen COVID-19 in de vorm van een neusspray, onder de naam Avacc 10.

Zie ook ons persbericht van 7 april 2021.

O.a. dagblad Trouw besteedde hier aandacht aan.

 

Hieronder beantwoorden wij enkele van de meestgestelde vragen over dit neussprayvaccin. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het formulier onderaan de pagina.

LinkedIn-button

Wat is het verschil tussen jullie neusspray en de huidige vaccins?

Het voornaamste verschil tussen Intravacc’s kandidaatvaccin in neussprayvorm en de huidige COVID19-vaccins is dat het in de neus toegediend wordt in plaats van via een prik in een spier. Net als veel andere virussen en bacteriën bevindt het coronavirus zich in de slijmvliezen. Wanneer je het vaccin toedient in de neus kan het daar direct aan het werk, en vormt het zo de eerste ‘verdedigingslinie’ tegen het virus. Daarnaast zet dit vaccin, net als de huidig beschikbare vaccins, ook je hele immuunsysteem aan het werk om zich te wapenen tegen het coronavirus

LinkedIn-button

Wanneer komt jullie vaccin beschikbaar?

Intravacc heeft mooie resultaten behaald in de pre-klinische proeven voor ons COVID-19 vaccin in neussprayvorm. De volgende stap is een pre-klinische veiligheidsstudie en daarna volgt de klinische studie zelf, waarin het vaccin op mensen wordt getest.

De fase I studie, die kijkt naar de veligheid en werkzaamheid van het vaccin, zal naar verwachting plaatsvinden van september 2022 tot juni 2023.  De resultaten van deze studie verwachten we eind 2023 te kunnen rapporteren.

Of en wanneer het vaccin op de (Nederlandse) markt beschikbaar komt is nu nog niet te zeggen.

LinkedIn-button

Kan ik me melden als proefpersoon?

Vrijwillige proefpersonen zijn onmisbaar bij het ontwikkelen van veilige en goed werkende vaccins. De fase I studie vindt plaats in Australië. Hiervoor kunt u zich niet aanmelden.

LinkedIn-button

Zal ik wachten op uw vaccin of zal ik me nu laten vaccineren?

Of u zich wel of niet laat vaccineren is uw persoonlijke keuze. De resultaten van ons neussprayvaccin zijn tot nu toe zeer hoopgevend, maar het vaccin moet eerst nog uitgebreid getest worden en daarna goedgekeurd door de regelgevende instanties. Wij kunnen u geen garanties geven of en zo ja wanneer dit vaccin op de (Nederlandse) markt beschikbaar komt.

LinkedIn-button

NEED MORE INFORMATION?

Contact our
specialist

A team of 140+ specialists is at your disposal here in Bilthoven. Contact us to see how we can bring your vaccine concept ready for in-human trials.

CONTACT

Subscribe to our news update

Stay up to date with the latest developments, and be the first to receive our news updates and announcements.